Trajectaanbod

zijn – tonen – delen

wie je bent

 

Individuele jaartrajecten

We hebben niet altijd allemaal nood aan intensieve therapie. Ook in periodes dat alles zijn gangetje gaat en we ons comfortabel voelen, kan je ervoor kiezen om te reflecteren. Eigenlijk is dit het beste moment! De ideale voorwaarden voor groei, zijn net die heldere momenten. En waarom wachten tot er moeilijkheden op je pad komen? Het cliché is wel degelijk waar: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Elk moment is ideaal om bij jezelf en je eigen functioneren stil te staan. Het maakt je sterker voor wat nog op je pad komt, valkuilen waar je keer op keer in (vast)loopt, patronen die zich herhalen… en bovenal voorkomt het diepgewortelde problemen. Of voel je gewoon de behoefte om het mooiste in jezelf naar boven te halen? Preventief investeren in psychosociale ontwikkeling is duurzaam voor jezelf, anderen, ’t leven!

De jaartrajecten bieden een laagdrempelige kennismaking met persoonlijke ontwikkeling en het ervaren van evenwicht. Groeien naar de beste versie van jezelf én tegelijk (leren) bloeien, onderweg genieten. Afhankelijk van jouw persoonlijk verhaal kiezen we samen de modellen en handvaten die jou vooruit helpen in je leven. Kies voor meer inzicht, de vertaalslag naar je dagelijks leven én groei.

“Als je blijft kijken zoals je keek,
blijf je denken zoals je dacht.
Als je blijft denken zoals je dacht,
blijf je geloven zoals je geloofde.
Als je blijft geloven zoals je geloofde,
blijf je doen zoals je deed.
Als je blijft doen zoals je deed,
blijf je krijgen zoals je altijd al kreeg.
Maar je hoofd mag ook niet vergeten,
bij elke stap zit je hart
en dus het voelen verweven...”

Einstein, co & mezelf

Ontdek alle jaartrajecten

Kids @ Grow

Kinderen zijn in ontwikkeling en moeilijke periodes kunnen van voorbijgaande aard zijn. Daar gaan we alvast vanuit. Twijfels of onzekerheden? Je doet het alvast goed en niemand verwacht dat je alle antwoorden kent. Geef je kind alle kansen om te groeien en bloeien. Ontdek ook wat jij kan doen.

Kinderen zijn kneedbaar. Net nu is het belangrijk om hun emotionele en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Innerlijke rust, emotieregulatie, grenzen stellen, zelfvertrouwen … Vaardigheden voor nu én later.

Jaartraject: intake met ouder(s), 10 kindersessies en 2 oudergesprekken (1 halfweg en 1 ter afronding).

Teens @ Search

Jongeren zijn zoek(ende), onderweg van kind naar volwassene. Als ouder is het  niet altijd evident de lijnen uit te zetten, het evenwicht tussen ruimte geven en structuur bieden. Communicatie is hier van belang, maar kan uit de hand lopen.

Ondersteun je tiener op 2 manieren. Door zichzelf in een veilige omgeving te ontdekken, verbinden met zichzelf en vandaaruit weer met anderen. Én door als ouder zelf de verbindende communicatie aan te gaan. Sta beiden open voor groei naar elkaar.

Jaartraject: intake met ouder(s) en/of tiener, 10 tienersessies en 2 oudergesprekken (1 halfweg en 1 ter afronding) in overleg met je tiener.

Adults @ Balance

Als volwassene ervaren we vaak veel druk, in alles wat we doen. We leven in een maatschappij waarin presteren voorop staat. En we blijven maar proberen om alle ballen in de lucht te houden, binnen al onze levensdomeinen. We leven vaak op automatische piloot en weten niet altijd meer waarom we iets doen, wie we zijn en waarvoor we staan. 

Geef jezelf eens ruimte om na te gaan wat nu werkelijk belangrijk is voor jou, wat je wil afleren en waarin je wil groeien. Kies welke ballen je liever laat vallen of misschien wel ver weg smijt en welke je met plezier wat hoger de lucht in gooit.

Jaartraject van 13 individuele sessies

Seniors @ Care

Het is nooit te laat om te kiezen voor verandering, om te groeien. En het is al zeker nooit te laat om te bloeien. Het wordt zelfs tijd, om te leren genieten van het leven en wat er nog is. Of kijk je reeds richting afronden? Evalueren van je leven? “Heb ik gedaan wat ik wou doen? Heb ik spijt? En waar ben ik tevreden over? Wat wil ik nu nog bereiken? En wat is er nog mogelijk? …” 

Je bent nooit ’te oud’ om te leren, van iets nieuws of gewoon leren genieten. Grijp met beide handen de rest van je leven vast!

Jaartraject van 13 individuele sessies

Teamplayers @ Build

Of je nu werkt in de zorg of de bedrijfswereld … Als professional kan je het hard te verduren krijgen. Heb je het zwaar op je werk? Mis je iets? Past de jobinhoud, het team of de visie niet bij jou? Blijf je maar tegen dezelfde zaken aanbotsen?

In supervisie kan je jezelf als professional onder de loep te nemen. Vergeet niet dat je je persoonlijke leven ook dagelijks meeneemt naar je werk. Samen kijken we wat waar zijn invloed op heeft en wat je ermee kan doen om balans te vinden in je werkleven.

Jaartraject van 13 individuele sessies

Praktisch

Jaartrajecten op maat

Preventie voor kinderen vanaf 6 jaar, tieners, volwassenen, senioren en professionals. 

Elk jaartraject omvat 13 sessies van 50 min. 

Na het verkennend gesprek, waarin we je doelen afstemmen, volgt in dezelfde maand een eerste sessie waarin we aan de slag gaan. Daarna 1 sessie per maand. Binnen de trajecten voor kinderen en jongeren, worden 1 tot 3 oudersessies voorzien. Meer info hierboven per doelgroep. Iets voor jou of iemand die je liefhebt?

Twijfels? Begin met een verkennend gesprek en ontdek wat een jaartraject voor jou kan betekenen.

'tverbindt proces groei en bloei coachingstrajecten