Psychotherapie

zijn wie je bent

We willen allemaal gelukkig zijn, geluk in het leven hebben. Geluk is echter niet één lang moment dat we kunnen bezitten. Het is niet (alleen) iets van het verleden of waar we op hopen voor de toekomst. Geluk zit in de kleine dingen in het heden. En er komen nu eenmaal moeilijkheden op ons pad ... Wat telt is hoe jij ermee omgaat, met die moeilijkheden én het gevoel dat je erbij ervaart. Hoe je kijkt, hoe je denkt, wat je gelooft en wat je doet. Het bepaalt allemaal of jij de kunst beheerst om die kleine geluksmomenten zoveel mogelijk aan elkaar te knopen. En dat kan je!

Psychotherapie ondersteunt

Ervaren van begrip en (h)erkenning.
Weerstand en belemmering laten varen.
Tijd maken voor zelfonderzoek, inzicht, verbinding.
Kwetsbaarheden en imperfecties omarmen.
Valkuilen en patronen doorbreken.
Veranderen, groeien, evenwicht (her)vinden.
Verantwoordelijkheid over je eigen leven nemen.

Zit je niet goed in je vel?

je hoeft niet alleen om te gaan met moeilijkheden

Mogelijke thema's

waarin ik je graag ondersteun

Praktisch

Tegemoetkoming

De meeste ziekenfondsen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor een aantal sessies psychotherapie bij kinderen, jongeren en volwassenen. Hiervoor sloot ik een samenwerkingsovereenkomst af met:

Krijg méér terugbetaald via een aanvullende verzekering voor je medische kosten:

  • ViviPlan van Solidaris vergoedt max. 272 euro per jaar voor consultaties psychologie/psychotherapie.
  • Medicalia van Helan vergoedt 75% van de kosten, tot 600 euro per jaar.

Tarieven & duur

Psychotherapie in de praktijk | via beeldbellen
  • 65 – 70 euro / 50 min.
Psychotherapie aan huis | op locatie
  • regio Zuid-West-Vlaanderen
  • vanaf 70 euro / 50 min.
  • + kilometervergoeding >5km
Een individuele sessie duurt gebruikelijk 50 min. Je kan meerdere sessie na elkaar boeken. Het bepalen van de duur, frequentie en het aantal sessies, gebeurd steeds in overleg.

Getuigenissen & ervaringen

“Sinds 2018 kreeg ik last van emetofobie, een angst voor braken. In het begin had ik niet de indruk dat ik een angststoornis had. Ik geloofde dat er iets mis was met mijn lichaam en dat ik elk moment zou kunnen braken. Door die angst kreeg ik uiteindelijk ook lichamelijke klachten. Door die lichamelijke klachten werd ik angstiger. Ik kreeg last van mijn maag, door de angst voor braken. Maar daardoor werd ik terug angstiger. Zo kwam ik eind 2020 in een cirkel terecht. Elke dag was ik angstig van ’s morgens tot ’s avonds. ’s Avonds bereikte mijn angst altijd een piekmoment. In december besloot ik hulp te zoeken. Ik stuurde mails naar heel wat therapeuten die me konden helpen. En de therapeut die de mooiste mail terug stuurde, daar ging ik naar toe. Zo kwam ik terecht bij Jamie. Voor mij werkt praten erover heel goed. Maar Jamie gebruikte ook verschillende technieken. Vooral het opschrijven op haar bord hielp mij enorm. Ik nam een foto na elke sessie van haar bord, die ze volschreef met hulpmiddelen. En door tijdens een piekmoment van de angst te kijken naar die foto werd ik herinnerd aan het feit dat ik een angststoornis heb en dat ik mij alles inbeelde. IK WAS NIET ECHT ZIEK, ik dacht dat alleen. Jamie heeft mij enorm goed geholpen, al sinds de eerste sessie. 5 maanden later had ik mijn laatste sessie bij haar. Soms ben ik nog eens ongerust wanneer ik iets voel in mijn maag en darmen, maar ik ga niet meer in paniek en voel me ook niet angstig. Raad ik Jamie aan? – ABSOLUUT! ”
Daimy
21 jaar
“Jamie is een hele goeie therapeut. Ze kan heel goed luisteren en begrijpt je enorm, veroordeelt je totaal niet en neemt je zoals je bent! Helpt je tot het uiterste zelfs als je zelf geen oplossing meer ziet. Het was voor mij moeilijk om mij in het begin open te stellen maar door haar aanpak kon ik mij beter openstellen! Een rustige, vertrouwde, begane vrouw die er staat voor iedereen in eender welke situatie! Ik raad haar enorm aan :-)”
Daphne
18 jaar
“Een tijdje geleden kwam ik in een lastige periode terecht, en omdat ik  alleenstaand ben kon ik er met niemand over praten. Want praten is belangrijk! Ik ben op zoek gegaan op het internet en kwam het adres tegen van  Mevr. Jamie Ponseele. Ik heb haar opgebeld en kon snel met haar afspreken voor een gesprek bij haar thuis. Bij dit eerste contact werd ik al onmiddellijk op mijn gemak gesteld en kon uitbundig mijn verhaal doen. Er werd zeer aandachtig naar mij geluisterd. Af en toe geeft Jamie een tip mee, soms ook ene waar men bij moet nadenken, maar dit hoort bij de therapie. Ik ben er nu reeds verschillende malen geweest en telkens krijgt men een warm onthaal met een glimlach, altijd even tevreden. Ik heb al veel hulp mogen ontvangen en daarbij raad ik iedereen aan, indien men problemen heeft, wacht niet te lang en maak een afspraak bij Mevr. Ponseele.”
Dirk
68 jaar