Groepsaanbod

delen wie je bent

 

Teens | Babbel met je ouder(s)

Inhoud

De puberteit, een aanloop naar volwassen worden. Zoekend naar zelfstandigheid én tegelijk nood aan structuur en duidelijke verwachtingen. Discussies tussen ouder(s) en tiener(s) lijken soms eindeloos en onoplosbaar. Ze leiden tot het bijhorende conflict, maar het kan ook anders. Communicatie gebeurt altijd tussen (minstens) twee partijen, die elk een bijdrage kunnen leveren aan rustigere gesprekken met elkaar, vanuit verbinding en een open sfeer.

In deze reeks leren tieners op een heel eenvoudige manier hoe hun hersenen werken, want een tienerbrein in ontwikkeling maakt het niet altijd eenvoudig. Alsook de verwachtingen van buitenaf, die niet altijd passend op dat tienerbrein reageren, maken het soms nog ingewikkelder. Vaak ontstaat (ongewild) conflict… Maak werk van verandering en begin bij jezelf! Tieners kunnen leren met hun eigen ontwikkelende brein om te gaan én via enkele (levens)tools op een constructieve manier te onderhandelen in plaats van keihard discussiëren. We hebben allen hetzelfde doel: het fijn hebben, en al zeker met elkaar.

Ook ouders kunnen een waardevolle inbreng doen. Koppel deze reeks aan ‘Adults | Babbel met je tiener(s)’. Win-win voor iedereen!

Doel

Methode

Praktisch

Wens je deel te nemen als individu?

Check het geplande aanbod

Momenteel geen aanbod gepland en wens je op de hoogte te blijven? Laat het mij weten via het contactformulier.