Groepsaanbod

delen wie je bent

 

Adults | Babbel met je tiener(s)

Inhoud

De puberteit, een aanloop naar volwassen worden. Zoekend naar zelfstandigheid én tegelijk nood aan structuur en duidelijke verwachtingen. Discussies tussen ouder(s) en tiener(s) lijken soms eindeloos en onoplosbaar. Ze leiden tot het bijhorende conflict, maar het kan ook anders. Communicatie gebeurt altijd tussen (minstens) twee partijen, die elk een bijdrage kunnen leveren aan rustigere gesprekken met elkaar, vanuit verbinding en een open sfeer.

In deze reeks leren ouders eerst hoe het tienerbrein werkt, want dat geeft al heel wat inzicht in hoe ermee om te gaan. Discussies met tieners horen nu eenmaal bij het leven. Een discussie betekent dat de ander belangrijk voor je is. En zie het als een leermoment, horend bij de ontwikkeling van je tiener. Iets veranderen, zo ook communicatie, betekent beginnen bij jezelf. Durf kijken naar jezelf; gedrag, gedachten, gevoelens, vroegere ervaringen zoals je eigen opvoeding, patronen, … Vanuit eigen ervaringen van de ouders nemen we onder de loep welke bijdrage zijzelf kunnen leveren aan een probleemoplossende en verbindende communicatie met hun tiener(s). Stel zelf het voorbeeld en nodig zo tieners uit tot verbindend communiceren.

Ook tieners kunnen een waardevolle inbreng doen. Koppel deze reeks aan ‘Teens | Babbel met je ouder(s)’. Win-win voor iedereen!

Doel

Methode

Praktisch

Wens je deel te nemen als individu?

Check het geplande aanbod

Momenteel geen aanbod gepland en wens je op de hoogte te blijven? Laat het mij weten via het contactformulier.